Swiss premium oral careSwiss premium oral care

Choose your country Srbija Srbija
Besplatna isporuka preko 2.000 RSD
3D secure sigurno plaćanje
Isporuka 1 do 5 radnih dana

Koliko često treba menjati četkicu za zube?

Znate da je vreme da kupite novi šampon ili pastu za zube kada ih potrošite, ali kako da znate kada je vreme da nabavite novu četkicu za zube?

minuta čitanja
Mar 2020
https://curaprox.rs/blog/post/koliko-cesto-treba-menjati-cetkic-za-zube
minuta čitanja
Mar 2020
https://curaprox.rs/blog/post/koliko-cesto-treba-menjati-cetkic-za-zube

Uvod

Redovno menjajte četkicu za zube

Otkrićemo Vam koliko često treba da menjate ovaj veoma važan predmet u kupatilu kako biste bili sprečili moguće probleme u ustima i opštem zdravlju.

Namena četkice za zube je održavanje oralne higijene i preporučuje se da je zamenite novom novom svaka tri meseca. Mnogi od nas vrlo često zanemaruju ovaj jednostavan savet. Dva su razloga zbog kojih je potrebno redovno menjanje četkice za zube. Mehaničkom upotrebom vlakna četkice počinju da se savijaju, što utiče na njenu učinkovitost u uklanjanju zubnih naslaga, kao i činjenica da su četkice idealno mesto za nakupljanje bakterij, jer one još brže razmnožavaju na vlažnim mestima.

Korak jedan

Isperite je svaki put i ostavite da se osuši

Ostavite četkicu za zube da se osuši u uspravnom položaju

Nije neophodno držati poklopac na četkici za zube; ove male plastične futrole su namenjene samo za zaštitu tokom putovanja. Držanje četkice pokrivenom sve vreme može da dovede do rasta velikog broja površinskih bakterija na samom poklopcu. Povrh toga, poklopac sprečava da se vlakna unutra pravilno osuše, zadržavajući vlagu i stvarajući idealno okruženje za razvoj bakterija.

Ostavite četkicu za zube da se osuši u uspravnom položaju

Korak dva

Znaci istrošenosti četkice za zube

Možda perete svoje zube previše grubo

Možda mislite da će se četkice za zube dizajnirane sa većim brojem vlakana, poput Curaprox četkica, još brže istrošiti, ali istina je da su čak i ova ultrafina vlakna dizajnirana i testirana da održavaju zube zdravim tokom tri meseca svakodnevne upotrebe.

Ako su vlakna Vaše četkice za zube izlizana i savijena nakon samo nekoliko dana ili nedelja, možda radite nešto pogrešno. Četkica za zube koja se prebrzo troši često je rezultat prevelikog pritiska, što je posledica korišćenja pogrešne tehnike pranja zuba.

Previše jak pritisak ili loša tehnika pranja zuba

Da biste bili sigurni, pročitajte uputstva o tome kako da pravilno koristite četkicu za zube kako biste sprečili da se prebrzo istroši ili možda čak i povredi zube i desni. Takođe možete potražiti savet od svog stomatologa o pravilnoj upotrebi četkice za zube.

Korak tri

Zamenite četkicu za zube nakon bolesti

Ako ste nedavno bili prehlađeni, dobra je ideja da zamenite četkicu za zube - čak i ako se čini da je i dalje u dobrom stanju. U stvari, četkicu za zube treba zameniti uvek nakon oporavka od virusne ili bakterijske infekcije. Bez obzira da li ste upravo bolovali od obične prehlade ili neke druge zarazne bolesti, ne oklevajte – samo nabavite novu.

Zamenite četkicu za zube nakon bolesti

Zapamtite tri stvari

Istrošena četkica za zube ne čisti vaše zube tako efikasno.

1. Zamenite četkicu za zube otprilike svaka tri meseca  da biste izbegli iskrivljena vlakna i nakupljanje bakterija.

2. Ne pritiskajte previše.  Četkica za zube se često prebrzo istroši kao rezultat prejakog pritiska ili loše tehnike pranja zuba.

3. Zamenite četkicu za zube odmah nakon bolesti.  Nakon obične prehlade ili bilo koje druge zarazne bolesti, dobra je ideja da uzmete novu. Ako to ne učinite, bolest bi mogla da se vrati zahvaljujući Vašoj četkici za zube.

https://curaprox.rs/blog/post/koliko-cesto-treba-menjati-cetkic-za-zube